Mange kommende brudepar der ute sitter i disse dager og spikrer temaet for bryllupet sitt. Mange tar tradisjonelle valg, noen ønsker noe nytt og spennende, andre følger trendene mens noen ikke bryr seg om temaer, men velger personlige ting som blir rett for dem.

Jeg skal ta tempen på tre av bryllupstrendene for dekor i 2015 og gi dere en liten innføring i temaene som har vart en stund, de som er hetest nå og up and coming.

ALLE BILDER ER LÅNT AV GOOGLE

 

 

 

«Been there seen that»

Lilla/hvitt og sølv

Dette er egentlig ikke ett tema, men en norsk videreføring av et «klassisk» tema. Temaet blir ført gjennom bryllupet i form av dus lilla silkebånd, og organsa, samt hvite blonder og lysestaker i sølv. Stearinlys og strass, bling og glitrende elementer er viktig. Lilla løper og dekorasjonsstrø på bordet. Eller variasjoner av dette.

Blomstene består gjerne av rosen Memory Lane, i kombinasjon med andre dus lilla/rosa nyanser og hvitt.

Brudekjolen har gjerne sweethart neckline, er enten stroppeløs, eller med en blondebolero over. Draperte liv på sateng, organsa og taft kjoler, eller tyllkjoler med blondelag øverst. Bruden bærer ofte tiara og har gjerne øredobber og smykke, gjerne med «bling»

Photobooth og candybar er veldig ofte faste innslag i dette temaet.

Lilla/hvitt og sølv som en variasjon av det klassiske temaet, er en trend som har vart i endel år nå. Den var på fullt inntog allerede i 2010, og variasjoner av dette er fortsatt blandt ett av de mest populære valgene blandt brudeparene i 2015. Jeg mener at dette har vært gjort så mange ganger at det er på tide å tenke litt nytt nå.

«The hottest in 2015»

Bohochic

eller Bohemian chic, så vi starten på i 2013 i Norge, og kom for fullt i 2014. Dette vil helt garantert bli det mest brukte temaet i 2015, og sikkert i de kommende årene.

Bohochic får vi med en mer laidbacks til. Dette er en videreføring og glamifisering av «burlap and lace» En bohochic brud, velger gjerne vekk slør, har ofte løst hår, gjerne lite smykker, men de hun har er gjerne vintage, eller relativt enkle i gull, bronse, sølv eller perler. Hun har gjerne en headpiece eller ett blomstersmykke i håret, og ville aldri tenkt på å ha både tiara, øredobber og smykke. Hun har gjerne sko med snøring, ballerinasko eller silkesko.

Dekoren er ofte bestående av blomster, gjerne markblomster i vegetative og organiske formasjoner, vilt og tilfeldig, men samtidig sart og romantisk. Miks av metall er helt godkjent. Krittavler og treplanker med personlige budskap, nuppereller, blonder og gamle stoffer samt vintage møbler er mye brukt i ett bohochic bryllup. Man kan jobbe i mange farger men felles for fargene er at de som regel er varme og mer eller mindre i pasteller.

Bohochic er en veldig inkluderende stil, det er plass til mye detaljer som alle virker mer elle rmindre tilfeldig. Jeg liker å lage bryllup i denne stilen, men pass på, de fleste velger denne nå, så om du vil ha noe unikt er ikke dette stilen for deg.

«The up and coming»

Vintage chic

Jeg har sett at trendene i USA er i endring, og regner med at denne stilen som med bohochic blir å se i norske bryllup fra 2015, men i hvertfall fra 2016/17

Med vintagechic, beveger vi oss vekk fra det sarte filteret som ligger over bohochic, og legger litt mer tyngde, dybde og dramatikk i fargevalget. Ett typisk vintage chic bryllup vil velge sterke farger, gjerne lys lilla, hvit, rød, purpur, lavendel og gjerne med en dyp og mørk kontrastfarge som feks svart, mørk brun, burgunder eller plomme. Det brukes gjerne blonder, perler og fjær i dekoren

Vintagechic bruder har gjerne oppsatt hår i en variasjon av en knute, tung lugg, fingerkrøller, perler, strass, nettslør, hatt, hansker, pulsvarmere, støveletter. Kjolen har gjerne dramatiske skjæringer, er mer kroppsnær, queen Anne rygg, sweethart neckline, gjerne drapert sateng eller silke. Knall røde lepper er selvfølgelig en flott detalje. 1920, san fransisco, pinstriped dress, hvitt og svart. Mulighetene er mange.

I Vintage chic bryllup er det plass til gjennomtenkte og personlige detaljer, som en gammel skrivemaskin som gjestebok, en ombygd bil som bar, kortstokkake, og skrivemaskintrykkede beskjeder.

Ved å velge vintage chic, velger du noe før andre, det vil si at dere har muligheten til å sette dette temaet på kartet i Norge.

Dette er de tre hovedtemaene jeg gjerne vil trekke fram.

Published On: januar 10th, 2015 / Categories: Ukategorisert /