En god favoritt i en spennende kombinasjon

Jeg elsker denne desserten, men jeg liker den aller best i nye kobinasjoner. Nå er jo ikke denne kobinasjonen ny for meg lengre, men den er farlig god. Rett og slett ren nytelse!

20130417-233409.jpg

Creme Brule med pasjonsfruktsorbet og basilikumgranulat. snadder for sjelen.

Creme Brule
6 porsjoner

4 dl melk
2 dl fløte
4 ss sukker
1 vaniljestang delt på langs

Varmes opp til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl dette til du fint kan holde fingeren i det uten å brenne deg (under 64 grader, for da koagulerer egget)

Tilsett 5 lett sammenpiskede egg
(Det er egget som binder desserten)

Del i små ildfaste porsjonsformer (om du ikke har det kan du bruke en større form)

Stek i vannbad (kok opp vannet på forhånd, gjerne i vannkoker) Vannet skal nå halvveis opp på formene.

125 grader i 40 minutter til den er stivnet.

La de gjerne avkjøle seg litt før neste skritt. Hvis ikke vil de bli veldig flytende.

Strø ett tynt jevnt lag sukker over desserten. Har du en skibrenner så bruker du dette til å karamellisere sukkeret. Om ikke bruker du grillelementet på stekeovnen. Jeg var tom for gass i går, så jeg brukte grillen og det funket veldig bra – men pass på HELE tiden.
La det hvile litt til sukkeret stivner.

Da er creme bruleen ferdig. Denne kan du kombinere med akkurat det du vil men jeg har en personlig favoritt og det er pasjonsfrukt sorbet og basilikumgranulat (bare for å være fin på utrykkene)

Bailikumgranulat

ca 10 blader frisk basilikum pr person
1 ts sukker pr person

Finhakk basilikumen, vend den i sukker.

Enkelt ikke sant?

Pasjonsfruktsorbet.

Denne kan du kjøpe om du vil det. Du trenger ikke lage den fra bunnen av. Om du derimot vil det kan du gjør det slik

Pajonsfrukt sorbet

Ingredienser:
1/2 liter vann
250 g sukker

20 modne (rynkete) pasjonsfrukter

Om du har ismaskin bruker du dette om ikke putter du en bolle i frysen så den er ordentlig kald.

Kok opp vann og sukker og la dette koke et par minutter. Del pasjonsfrukten og sil de så du bare har den gule saften.
Tilsett saften til sukkerlaken og bland godt

Frys ned.
Om du ikke bruker ismaskin, tar du sorbeten ut etter en time og pisker den godt opp for å tilføre luft, før du fryser den igjen.
¨
Den vil bli mer krystallisert om du ikke bruker ismaskin.

Anrett en kule pasjonsfruktsorbet på cremebruleen og en god ts basilkumgranulat, nyt øyeblikkelig!

I glasset?

Quinta Santa Eufêmia 10 Years Old White – http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/portvin/portugal/quinta-santa-eufemia-10-years-old-white/sku-4986102

Fullers Porter – http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/overgjeret/england/fullers-london-porter/sku-9908702

20130417-233409.jpg