Her i huset er koselig familiefrokost den beste tiden på dagen, vi lever slik at vi gjør dette hver dag, og ikke bare i helgene. For meg er det superviktig at barna får være med å lage maten, jeg tror at ekte manglene og matbevissthet kommer av at de selv har fått oppleve og erfare.
At de selv får prøve å feile og at det er rom for barnet på kjøkkenet. I dag lagde sønnen min på fire år, choritzo omelett med paprikahjerter til frokost. Skal se om jeg ikke får redigert en filmdebuten av det senere. Han var i hvertfall superstolt av resultatet, og det smake himmelsk.

Det er så givende å inkludere barna, om du vil ha mer inspirasjon til hvordan du får dette til i din familie, stem meg frem i hjemmekokklauget og jeg skal gjøre mitt ytterste for å inspirere deg. Her har du en link, du kan stemme på hver 12 time.

Edvardts omelett
5 egg
4 ss kremfløte
1/2 ts salt
noen klyper pepper
en liten choritzopølse (stekt)
ca 10 skiver jarlsberg
4 skiver røkt skinke i strimler
1/3 søtpaprika
1/2 liten kepaløk

pisk opp eggene og tilsett krydder og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker.
Ha rikelig nøytral olje i en panne, og la den bli glovarm. Hell blandingen i, dra røren lett mot midten til den fester seg, mens du skrur ned varmen betraktelig. La den så vidt sette seg og sett den i ovnen på ca 200 grader i ca 5-10 minutter.

Ved å sette omletten i ovnen vil du få et mer fluffy resultat. Osten hjelper også til på dette. For å virkelig lage skyhøye omeletter, separerer du eggene. Du lager omelettsmeten med gulene. Deretter stivpisker du eggehvitene og skjærer disse lett inn i smeten med en sleiv eller slikkepott. Fortsett som beskrevet over.

Det er ingen rigid regel på hva som skal være i en omelett, bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

 

20120930-105339.jpg

Paprika»hjertene» har jeg fått ved å «klemme» litt på ringene av en søtpaprika,  før jeg la de på toppen av omeletten før den gikk i ovnen. Søtpaprika er nesten hjerteformet i seg selv, så ingen vanskelig jobb.

Published On: september 30th, 2012 / Categories: mat, Oppskrifter, På sidelinjen /