Da Iver skulle konfirmeres fikk jeg lov å hjelpe til. De booket oss til maten for 1,5 år siden, så her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Iver er en snill, hyggelig og glad gutt som er fast inventar både på golfbanen og på kafeén der vi jobber. Moren til Iver vant i konkurransen her på bloggen for en tid tilbake, og dermed kunne jeg hjelpe henne litt ekstra nærme i tiden frem mot, og på dagen.

Det var tidlig bestemt at det var golf som var temaet. Konfirmasjonen skulle holdes på gården der de bor. På en ene låven har de pusset opp og har nå et stort rom viet til kontor og puttinggreen. Det sier seg selv at et rom med egen «golfbane» er perfekt location, for et selskap med golftema.

 

Når vi dekket bordet lagde vi et langbord, dekket med hvite damaskduker. Jeg pushet litt på den vågale siden og ønsket om å ta golftemaet helt ut. Dermed la vi en løper på hele bordet, laget av kunstgress. Samme kunstgresset som dekker halve rommet. Så dekket vi med dekketøyserien Arv fra IKEA og familiens sølvtøy, slik kunne vi både ha et kult og tøft golftema, men bevare tradisjonsstilen med å være på en vakker gård. Vi hadde ikke nok sølv av et slag, dermed blandet jeg alt, slik at alle fikk forskjellige deler. Det ble en morsom detalj.

Konfirmantens mor hadde sett for seg kuler som bordoppsatser og jeg tok på meg å lage disse for henne. Hun fant ikke kuler i oasis, så disse skjærte jeg til for hånd. Hun hadde også tenkt hvite roser som blomster. Hun kjøpte 100 stk på coop, for en ting er sikkert, kuleoppsatser er noe av det minst kostnadseffektive man kan lage. Det går utrolig mange blomster med, og blir en ganske dyr affære. Jeg så for meg 9 kuler, fordelt på 3 stasjoner, med litt variasjon på stasjonen i midten av langbordet. De 100 rosene holdt akkurat til 4 kuler. Jeg bestillte krysantemum hos en lokal blomsterhandler. Både «prestekrage» lignende med kraftig grønt senter, og grønn knopp krysantemum. i alt 13 grener. Blomstene kom på i overkant av 1000 kr for 9 oppsatser. (Se eget innlegg med fremgangsmåte)

Siden vi dro den helt ut med kunstgress som løper la jeg likegodt golfkøllene til konfirmanten på bordet og hentet lysestaker fra golfkafeen, de er skikkelig kule med pegger inni. Bordkortene var golfballer med pålimt navnelapp som søstra til konfirmanten lagde. Serviettene rullet jeg på skrå for å etterligne, en kølle, et flagg, eller noe lignende. Disse pyntet jeg med en pegg.

Gjestene kom å ble servert kaffe og forfriskninger på terrassen før maten kom. Tapas var nytt og spennende for mange, og falt heldigvis veldig godt i smak. Etter middagen trakk jeg meg tilbake mens gjestene trakk opp i hovedhuset for kaffe, kaker og den fantastiske kaken fra Hannes kaker.

 

Her er litt bilder fra dagen