Det store spørsmålet før ethvert selskap, hvem skal man invitere og hvem skal man ikke invitere.

Ofte får venner vike til fordel for foreldres ønske om gamle tanter og fjerne slektninger. Er det egentlig rett? Kanskje er en fest fortrinnsvis forebeholdt familien og en gylden anledning for å samle alle deler av storfamilien?

Det er desverre ikke noe fasitsvar på dette men én ting kan jeg si. Lytt til hjertet ditt! Hvem ØNSKER dere å feire med?

Begynn slik

1. Skriv ned fra hodet alle du ønsker å ha der. Fort, ikke tenk. Når du stopper opp og må tenke, er du ferdig. Ikke les den. Brett «hjertelisten», legg den vekk og ta en dag eller to pause.

2. Skriv ned en ny liste, kalt «burdelisten», tenk over hvem som burde inviteres det være seg, en tante, alle tanter, ett søskenbarn, alle søskenbarn. Skal og burde barna være med? Hvem vil våre foreldre at skal være med? Grandtante Gunda? Skal alle oldeforeldrene være med?

3. Hør med familie og venner om hva de mener, og føy til listen.

4. Regn over «burdelisten» og se hva dette vil koste av budsjettet, hvis resten av selskapet skal gjennomføres slik dere ønsker. Feks med fri bar. Hva vil det faktisk koste med burdelisten.

5. Nå er punktet kommet hvor man må velge bort og føye til. Man må se hvor mange gjester man faktisk har råd til på budsjettet. Er dere villig til å ofre fri bar? Vil ere ha buffet i stedet for treretter for å ha råd til alle gjestene? Kan vi ta en musserende i stedet for champagne til aperetif? Lag en «revidertliste» utfra budsjett.

6. Har du klump i magen?

7. Om svaret på 6 er ja. Ta frem listen fra punkt én, sammenlign listene. De som står på liste 1, er de som ligger i underbevisstheten, de det er helt sikkert at du vil ha der. Klart du kan ha glemt noen essensielle, men sannsynligvis er det ikke de store viktige personene du har glemt på denne listen. Tro meg.

8. Vurder om det er hjertelisten eller burdelisten, revidertlisten eller en mellomting dere skal gå for.

 

PS- Om noen andre enn du/dere betaler for hele eller deler av selskapet, har de som er med å betaler enn viss form for medbestemmelsesrett. Jeg anbefaler aldri å overkjøre betalende biragsytere.

Utover det anbefaler jeg på det aller sterkeste å følge hjertet. Det er din/deres dag, ikke en parade eller showoff dag. Det er ikke ditt/deres ansvar å arrangere en familiesammenkomst, det kan man lage en egen feiring for.

Published On: mai 2nd, 2012 / Categories: Bryllup, På sidelinjen, Store dager, Tips & Triks /