Da sønnen min fylte 1 år, måtte det jo bursdag til! Han er født 15 juli, midt i fellesferien, og det er ikke nødvendigvis den letteste tiden på året å arrangere en barnebursdag. Les innlegget og finn ut hva jeg gjorde.

1 års dag

Inviterte; 25 stk

Deltagende; 15 stk

Budsjett; 1000,- -1500,-

Fellesferie, betyr ferie, og ofte at man ikke er hjemme. Dette gjaldt oss. Og det kan være utfordringer ved å arrangere en barnebursdag borte fra hjemmet. Men med litt planlegging og forutsigbarhet kan man med enkle midler gjøre dagen spesiell.

Jeg synes det er greit og ha noe å jobbe etter i barnebursdag. Gjerne et tema,. Det trenger ikke være komplisert, men det vil gjøre jobben lettere, man kan alltid gå til temaet for inspirasjon.

Kallenavnet til sønnen min er Frosken, så det ble temaet for ettårs dagen. Vi skulle være hos svigermor, som stilte huset til disposisjon. Allikevel er man ikke hjemme. Så jeg valgte å gjøre ting enkelt, men virkningsfullt. Jeg planla før vi dro, borddekking, aktiviteter, leke, kaker og mat. Deretter handlet jeg inn det jeg var usikker på om jeg fant i Mosjøen.

Siden vi var i Mosjøen på ferie og dette er en plass med størstedelen av mannens familie, var det den siden av familien som kunne komme i bursdagen. Folk ble for enkelthets skyld invitert via telefon denne gangen, men grønt papir kan fort klippes til en frosk, og utvalget av ferdigtrykte frosker er og rimelig stort, så det er et enkelt tema og finne ferdige trykksaker i.

Bursdagen var fra 1530 og utover. Det var jo i fellesferien så de fleste hadde fri. Vi startet med en liten froskeaperetif i grønt, før vi inntok middagen. Deretter hadde vi et par aktiviteter, før vi avsluttet med kaker og kaffe.

Kvelden før dagen, blåste vi opp masse ballonger i grønne toner som pakket inn i et dobbeltlaken. Disse brukte vi til ballongslipp for småttisene dagen etter. Barna elsker å bade i ballonger. Kaste, klemme og spise. (Greit å passe på og plukke opp når en ballong smeller for det ligger kvelningsfare i ballongrester.)

Jeg gjorde også klart den andre aktiviteten på kvelden før, nemlig maling på lerret. Jeg hadde kjøpt et lerret og maling og oppfordret alle gjestene til å male på samme lerret, som en slags gjestebok. Bildet  ble hengt opp på rommet til sønnen min og henger der fortsatt.

Bordet dekket jeg med hvit duk og det dekketøyet svigermor hadde til rådighet. Jeg hadde vært på IKEA før vi dro oppover og kjøpt assorterte glass med grønne mønster og telysestaker i grønt, og skåler til oppsatsene.

Oppsatsene var froskedammer. Jeg brukte lime, druer, stikkelsbærkart, dekorstein vann og urter. Ideen var å lage en froskedam i en glassbolle. (denne kan med fordel lages som punch, se oppskrift i eget innlegg) Jeg la dekorstein i bunnen, og deretter halve lime som jeg hadde dekorert som frosker. Druer og stikkelsbær var rumpetroll og urtene lagde miljøet mer hjemmekoselig. På vannflaten la jeg et par flytelys og en blomsterknopp av hvit germini. Disse laget jeg kvelden før. Denne kan jo gjøres så enkel eller vanskelig som man selv vil. Godterifrosker, plastikkfrosker, blåbær med lakrissnørehale blir til glimrende rumpetroll.

Hvis bursdagen er fra midten av april og ut Mai, hvorfor ikke bruke ekte rumpetroll? Husk at eggene legges når isen går, ca i April og rumpetrollene har blitt til frosker som kryper på land i Juli, så jo tidligere jo bedre. Ta med vann og miljø fra området, det kan ikke bli mer ekte.

Tips- Hvorfor bruke bare blomster og smånips fra Panduro? Hvorfor ikke dra inn, frukt og grønnsaker? Ting fra hage og natur? Det er mye billigere, og vil definitivt gjøre dagen spesiell.

I vår familie er pølsefest en stor tradisjon i bursdager, men jeg ville gjøre det litt annerledes. Jeg valgte og lage små porsjonspizzaer på ca 10 cm i diameter. Disse fylte jeg med ”drageblod, monsterhjerte, froskelår og stuet froskeskinn” se oppskrift nederst i innlegget.

Hovedkaka lagde jeg som en frosk i 3d. Jeg googlet bildesøk på ”frogcake” og fant inspirasjon der. Deretter lagde jeg en skisse, som jeg jobbet ut fra. Jeg brukte en standard langpanne oppskrift på sjokoladekake som base og brukte smørkrem mellom lagene. Kaken ble dekket med MMF.

Utenom froskekaka hadde vi både kanelsnurrer, vafler, is og muffins, familien bidro med en kake hver så det var superenkelt. Folk vil så gjerne bidra, mens vi mammaene vil gjøre alt selv. Sett bort det du kan, og du trenger ikke bake alle kakene selv.

Dagen kom og gled fort av sted, en barnebursdag varer aldri spesielt lenge en 2-3 timer i snitt. Det fyker fort, så det er greit og ikke overfylle den tiden man har. Gjestene kom og fikk som sagt en grønn velkomstdrink (se oppskrift i eget innlegg) deretter spiste vi pizzaene og så hadde vi ballongslipp for ungene. Vi snakker massive menger ballonger. Minimum 50 stk, gjerne 100 stk. Vi avgrenset området så de kunne bade i ballonger. Så satt vi på ren cd med ordentlig dansemusikk for barna, som Rasmus og verdens beste band, – Puppan til pappa. Vi hadde nydelig vær, så etter ballongsekvensen trakk vi ut og malte på lerretet.

I mellomtiden traktet jeg kaffe, te vann og gjorde klart kakebuffeten. Jeg hadde laget en liten to etasjers kake til frosken som han fikk traktere helt selv. Det var stor stas. Vi hadde en lett og uformell stemning og la ikke store føringer på servering av mat og kaker. Man følte seg som hjemme og forsynte seg når man ønsket med det man ønsket.

BUDSJETT

1000-1500 kr. Pengene ble brukt slik;

Dekor til bordet – ca 400,- ( inkluderer lime, frukt, urter og lys)

Blomster -100,-

Mineralvann -200,-

Matvarer- 500,-

Totalt- 1200,-

Vi har mistet alle bildene våre fra denne perioden, så jeg har tatt bilde av svigermor sinde bilder fra albumet, så det er bare å beklage både utvalg og kvalitet, men det er bedre enn ingenting.

Published On: april 25th, 2012 / Categories: Barnebursdag, Bilder, Borddekking /