Når en termingruppe har landstreff, blir det en stor gruppe med skravlete, blide, lystige, vakre og fantastiske damer. Alle med hver sin spesielle historie og personlighet. Alle er unike og fargesterke. Derfor valgte jeg å lage et veldig fargesterkt tema, sprekt, oppsiktsvekkenede og en salig blanding i skjønn harmoni. Festen ble holdt i ett privathus og jeg fikk lov å gjøre som jeg ville.

Festen startet på formiddagen, fortsatte med Lunch, og over i kaffe. Så  dro man hjem med barna, og ordnet seg til 4 retters middag og fest på kvelden.

Budsjettet var veldig stramt 3500, og det skulle dekke så mye som mulig til 14 personer, uten alkohol.

Jeg brukte pengene slik

lokale og duker – 0,-

Blomster- 600,-

trykksaker – 40,-

Gave til vertskapet 550,-

Lunch 400,-

kaffebrød 0,- Bente var utrolig snill og sto for dette.

Forrett 300,-

Hovedrett 800,-

Dessert 300,-

Mineralvann 300,-

Potetgull, sjokolade og konfekt 300,-

Fotograf 0,- sponset av Trøndelag fotoklubb

kokk 0,- Sponset av undertegnede. HosAlmås

Gaveposer 0,- sponset fra UNO

Utloddning 0,- sponset fra undertegnedes kontakter, blandt annet Tupperware, Mary Kay og Golfhuset Kafé og spiseri

Timebruk ca 35 timer.

Jeg dekket og lagde blomster dagen før. Blomstene var inspirert av damene selv. Jeg valgte vakre unike og fargesterke blomster, i forskjellige stiler satt sammen i en helhet. Se mer blomstene i et eget innlegg.

De besto av mose, eføy, sølvtråd, pistasj, celosia, wanda orkide, dahlia, krysanthemum og nellik. Bordkortene var en liten mosekule med sølvtråd og et pergamentpapir, gjennomsiktig i sølv og rosa med en liten filtblomst limt på. Serviettene var en mosegrønn variant fra IKEA og en svart Dunilinserviett med relieff. Bretten fant jeg på selv mens jeg dekket.

Festen startet i 11 tiden før lunchen ble servert ca klokken 13. Da fikk damene en gavepose med smykke, skjerf, lodd, herballifebar og benthapen salve. Lunchen var Clubsandwich med choritzo og saltbakte amandinepoteter. Mineralvann, juice, saft og vann til maten.

Deretter slapp jeg overraskelsen om fotograf. Jeg hadde overtalt lederen i Trøndelag Fotoklubb om å komme å ta bilder av alle som var på festen. Han tok med seg en kompanjong, og sammen rigget de seg til i kjellerstua, så de og mammaen/babyen fikk ro under fotosessionen.

Jeg arrangerte og en babysangtime så de babyene som var våkne på tidspunktet satt i ring med meg . Der sang vi og gjorde taktilt stimulerende bevegelser, det var en superkoselig stund.

Samtidig med babysang og fotosession, ble det servert kaffebrød og kaffe oppe. Både vafler med tilbehør, bringebærmuffins og blåbærmuffins fant veien til søtsugne mager. i 16- 17 tiden begynte folk å dra hjem for å overlevere barna og freshe seg til kvelden.

Husets datter og jeg ryddet. Jeg dekket om, før jeg startet på middagen.

Gjestene kom og slappet litt av i sofaen før middagen ble servert.

FORRETT

Pannestekt Brosme

på gulrotpure med soyasmør og gressløk

MELLOMRETT

Lime og Granateple Granité

HOVEDRETT

Rosastekt Ytrefileet av Okse

med Soppstuing, smørstekt Kongeøsterssopp

råstekte potetbåter, blancherte grønnsaker og sherrygastrikk

DESSERT

Creme Brulé

med Pasjonsfruktsemifreddo og basikikumsmuler

Middagen var litt utfordrende da vi hadde både skalldyrallergi, laktoseallergi, løkallergi, hvitløksallergi og en vegetarianer (lakto-ovo) fordelt blandt gjestene. Godt jeg er så glad i utfordringer da.

Etter middagen var det skravletid i salongen. levende lys, musikk, og høy kosefaktor. Selvutløser på kamera, og ingen tabu på samtaleemner gjorde kvelden perfekt. Vi avsluttet med en loodtrekning på de sponsede premiene til en samlet verdi på ca 2500,-