Jeg tenkte jeg skulle dekke et bord til dere i dag. Inspirert av noen høye grønne glass på stett, tenkte jeg å lage et midtsommernatts drøm tema. Det er jo ikke sommer helt enda, så dermed ble inspirasjonen nærmere- en vårnatts drøm.

Alt er laget av det som finnes i skap, skuffer og hyller.

Det er blandet to serviser, et overdådig servise med masse grønne grener og lilla blomster. Det andre serviset er enkelt hvitt med masse detaljer. Serveringsfatene er satt midt på bordet som underlag for blomstene. Jeg har brukt en potteplante, men skulle gjerne sett at det ikke var halvmeter snø utenfor, for da kunne jeg ha hatt spirende grener på bordet. Snart kommer eple, magnolia og kirsebærtrærne til å blomstre, og det ville vært utrolig vakker på dette bordet.

Det er dekket med hvitvin, rødvin og vannglass, men bestikk bare til to retter. Jeg har og valgt forskjellig bestikk for å lage litt liv i dekket. Dekoren på bordet er inspirert av lange våkennetter med gode venner. Da man snakker om alt og ingenting. Netter der man mimrer tilbake og lar timene gå. Derav en gammel bok og et album og klokkene. De lavendelfargede lysene er for å ta opp det lilla i serviset og de er lagt i en tinnskål. Tinnskålen binner bestikk og klokker sammen. Det skjer mye på bordet og derfor henger jeg serviettene over stolene. Jeg liker at det er mye og litt «rotete» derfor har jeg valgt 4 forskjellige kjøkenhåndduker til servietter. Jeg samler de, ved å binde lik skinnsnor, serviettholder på og pynte med silkeblomst. Bordkortene er laget i formen av et øye, og skrevet for hånd med sølvpenn. De er hengt opp på stolen med ett trehjerte som det er en klesklype og magnet bakpå.

Hvorfor ikke spise denne menyen til en slik bordekking?

FORRETT

Knallgrønn Aspargessuppe

med egg, st Kristina skinke og smørstekt Asparges

HOVEDRETT

Fasanbryst

med fargesterk ratatouille, pærechutny og portvinsreduksjon

DESSERT

Fløterand

med karamellisert rabarbra, vanilje og havrecrumble