Hvorfor ikke lage en eggesalat i påsken? Det er kjempeenkelt, og utrolig godt. Denne lagde jeg på hytta, og etter noen timers hviletid i kjøleskapet (da vokser smakene), forsvant hele porsjonen på ett måltid med familien.

Prøv denne du også, og ikke vær slavisk til oppskriften min. Vær kreativ, varier etter smak, ønske og bruksområde.

Eggesalat

1 eggeplomme

1,5 – 2 dl kaldpresset rapsolje

1 ts sennep

1 ss appelsinjuice

1 ss soyaolje

2 egg – finhakket

maldonsalt

sitronpepper

persille

gressløk

 

Start med eggeplommen. Bland inn sennepen. Pisk veldig kraftig inn små dråper av rapsolje. Etterhvert kan du helle rapsolje i en tynn stråle mens du visper kraftig til du får majoneskonsistens. Vend inn eggene. Smak til med appelsinjuice, soyasaus, salt, pepper og urter. La den hvile minimum 30 minutter før den spises.

Appelsinjuice er ikke en orginal ingridiens i majones, men på hytta har man ikke alt man trenger tilgjengelig. Jeg ville normalt brukt en eplesidereddik, hvitvinseddik eller sherryeddik. Lime eller sitron. Men det funket veldig godt med appelsinjuice, spesiellt når jeg hadde skinke og pinjekjerner oppå.

Når det gjelder sennep foretrekker jeg dijon, eller grov sennep, men ta det du har tilgjengelig.

Litt løk høyner smakene veldig, det samme med friske urter.

Så sett i gang og eksprimenter, majones kan varieres i utallige varianter, og det er fantastisk godt og veldig enkelt.

 

 

Published On: april 2nd, 2012 / Categories: Oppskrifter / Tags: , , , , , /