Det er mange måter å farge egg på. Mange koker eggene først og deretter farges de i varmt vann med en spesiell konditorfarge, eller males på.

Jeg liker at ting går i en omgang, så her kokes de til ønsket fargeresultat i en smell. Jeg liker å bruke ekte ingridienser for å farge, helt til min sønn ville ha grønne egg. Da måtte mor til med wiltonfargen sin gitt. Jeg vet ikke om noen matvare som har sterke nok fargestoffer til å farge grønt.

Jeg hadde fargeingridiensen i kokende vann, rørte rundt og hadde så oppi ønsket mengde egg. Kokte til ønsket resultat (inni eggene da altså) og skylte de kjapt i kaldt vann. Denne fargen sitter godt, så den vaskes ikke av.

Her har du ingridiensene til noen forskjellige farger;

 

1. Rosa

Rødbeter i vannet. Bruk helst fersk rødbete, men jeg brukte på glass og det funket og. (jeg hadde i blåbær også og fikk dermed flere farger på ett egg.)

2. Beige med brune prikker

Kaffe! Kok i kaffe, eller ha noen skjeer kaffe i kokende vann.

3. Gul (Marmorert)

Løkskall. Ta av skallet på en løk, legg på egget og surr inn med gassbind, knyt.

(for jevn gulfarge, kok eggene som vanlig, men ha løkskallet I vannet i stedet)

4. Grønn

La eggene ligge noen minutter i varmt vann med konditorfarge. De kan kokes i dette, hvis du ønsker smilende eller bløtkokte egg og derfor må være nøye på koketid.

5. Lilla

Blåbærsyltetøy. Ta et par skjeer  syltetøy i vannet.

Eggene tar IKKE smak av noen av fargeingridiensene, så vet dere det ;)

Published On: mars 31st, 2012 / Categories: Bilder, Høytid, Oppskrifter, På sidelinjen, Små dager, Tips & Triks / Tags: , , , , , , , , , /