Vi er veldig glad i en god pizza, gjerne steinovnspizza, men det funker fint med stekeovn også. Vi liker å eksprimentere med mat naturlig nok, og om dere ikke har prøvd Pizza Blanco før, er det virkelig på tide. Bytt ut den tradisjonelle tomatsausen med en «hvit saus» feks, eller en smørsaus.
Under kommer en oppskrift på vår Pizza Blanco
Prøv den neste gang du lager pizza da vel!
Pizza Banco (1 langpanne)
0,5 kg mel
3,25 dl kaldt vann
5 g gjær
6-10 g salt
bland vann og mel i 5 minutter på middels hastighet på kjøkkenmaskin. La den hvile i 1 time. tilsett gjær og salt. Kjør på middels hastighet i 20 minutter. Hev i ca 2 timer. Den blir ganske seig, så viktig å la den heve ut.
Fyll
1 boks creme fraise (ikke lett)
1/2 ts pepper
evt 1 fedd hvitløk, finrevet.
Rør alt sammen og ha på pizzabunnen.
Strø over ost
varier gjerne med mange ostetyper, vi tok en kjapp variant, med 4 oster fra tine, og en god parmesan ca 50-50.
Topping
1.
Noen skiver bacon – stekt
1/2 liten rødløk
1 liten boks små cherrytomater, perletomater eller småtomater av ypperste kvalitet, delt i halve
Legg topping 1. på pizzaen og stek i ca 15 minutter på 225 grader.
2.
Choritzo
ruccola
basilikum
pinjekjerner stekt i sesamolje og maldonsalt. Avkjølt på kjøkkenpapir
Ha på choritzo helt mot slutten av steketiden og la pizzaen få en ca 5 minutter til
La pizzaen hvile ca 5 minutter.
Strø på ruccola, basilikum og pinjekjerner og server.