Dette innlegget er et dobbelt innlegg. Det er først og femst, en kjapp og enkel lykt, du kan lage selv for å friske opp hjemme. For det andre er det en «walk down memory lane» for å mimre tilbake til bryllupsdagen.

Når min mann og jeg, giftet oss, hadde vi små eggeskall fargede lapper på mange poster rundt i lokalet. Vi giftet oss på en Søndag og hadde festen på Lørdag. På Søndag lå disse også fremme i kirken. Vi hadde en plakat der det sto; Legg igjen ditt ønske til brudeparet, et minne, eller del en tanke eller et visdomsord.

På disse lappene skrev våre gjester sine ønsker for oss. Visdomsord, gode minner, morsomme tegninger og de beste ønskene vi kunne få. Når vielsen nærmet seg ble disse (som lå i en glassvase) hengt opp i trærne vi hadde langs midtgangen. Slik kunne vi gå til alters gjennom lykkeønskningene, og gå sammen til vårt nye liv, omgitt av menneskene og ønskene deres for oss. Deretter ble disse lagt i en boks, og vi rørte de ikke før vår 1 bryllupsdag, da vi leste de alle sammen for første gang. Siden står den på en hylle i vitrineskapet, og nå og da leser vi en lapp.

Siden det er litt trist at de alltid ligger i en boks, lagde jeg en liten lykt, med en lapp hengt fast i slik at man kan gledes over det i hverdagen.

Lykten er laget på et gammelt norgesglass, og under ligger det en arvet heklet brikke. Den har jeg brukt for å gi litt detaljer og for å myke opp inntrykket, og gjøre lykten litt mer feminin enn det litt robuste glasset. Ellers har jeg knyttet silkebånd med «ståltråd» i, slik at sløyfen står av seg selv. Klypen er fra et par gamle bukseseler.

Published On: mars 28th, 2012 / Categories: Borddekking, Bryllup, Høytid, Jubileum, Tips & Triks /