Nå er påsken like rundt hjørnet. Vi starter tidlig, for å gi dere litt inspirasjon til ukene som kommer. Jeg har dekket et litt antikt påskebord. Inspirasjonen kommer fra høytidstradisjoner. Påsken, som de fleste andre høytidene vi feirer, preges jo for oss alle av tradisjoner. Hva er vi vokst opp med? Hva husker vi best? De spesielle glassene vi fikk når man hadde selskap? Skjeen i kremen på påskeaften? Påskeegget etter farmor som alltid lå under stolen på stua på påskemorgen?

Dette inpirerte meg til å bruke gamle ting. Ting med affeksjonsverdi. Ting jeg er glad i, og som jeg vil at mine barn skal huske tilbake på. Ting som kan minne de på det som er viktigst i livet, stemningen, gleden og kjærligheten over å være sammen. Lykken over å få være en familie, nyte de små øyeblikkene og de lange frokostene.

Jeg dekket bordet i en gammel duk etter farmor, og en heklet løper. Blomsteroppsatsene (fremgangsmåten kommer på JannaTV) er laget i arvekopper i krystall i en blek korallfarge. Jeg har brukt et kaffeservise jeg kjøpte for et par år tilbake på Loppemarked. Tror jeg betalte 200,- for et komplett sett. Det er hvitt, mykt og sart i utrykket og passet perfekt til de litt mer moderne trefatene fra søstrene grene (ca 30,- pr stk) Lysestakene som egentlig er små bakeformer har jeg fått i mengder av svigermor. Lysene kjøpte jeg på et opphørssalg på et gammelt lysstøperi, men noe lignende kan fåes på Nidaros Lysstøperi på Ranheim. De koster nok mellom 30,- og 50,- kr stk. Vannkaraffelen, er pimpet med litt silkebånd og grønt, men er egentlig ikke en vannkaraffel. Det er derimot denne lekkerbiskenen i naken forkledning.

Bestikket rullet jeg i vanlig hvite IKEA servietter. Bestikket innerst, deretter skje (til egget) opp ned i neste lomme, og tilslutt litt grønn dekor i ytterste lomme. (Bretten vil komme i eget innlegg)

Brødkurven er et gammelt arveklenodie og den har svært mange funksjoner i vårt hus. Tenk nytt, husk at ting kan brukes til mye forskjellig.

Eggene farget vi naturlig. Det vil si at vi farget og kokte eggene i én omgang og det er naturlige ingridienser som setter farge. Dette var et svært idealistisk prosjekt, inntil min sønn ville ha grønne egg. For jeg kommer ikke på noen matvare med sterk nok naturlig grønnfarge til å sette farge på eggene. Dermed ble de grønne etterfarget. Hvordan vi gjorde dette kommer i eget innlegg, så følg med!

Og om du følger med videre på bloggen, kommer det en oppskrift på de herlige blåbærpannekakene vi koste oss med.

Her er bordet – Enjoy – og kom gjerne med tilbakemeldinger!

Published On: mars 25th, 2012 / Categories: Bilder, Borddekking, Høytid, Små dager, Tips & Triks / Tags: , , , , , , , , /