31 Desember fylte Lillian 70 år. Snødekt landskap, fakler langs veien, hvit magi og masse kjærlighet sto i sentrum denne magiske kvelden på slutten av året.

Jubilanten visste at hun skulle bli feiret, men det stoppet også der. Resten var en overraskelse. Familien vill overaske familieoverhodet med en feiring som var verdig en 70 åring med tonnevis av karisma og nestekjærlighet.

Hun og samboeren  ble hentet av svigersønnen og kjørt oppover på fjellet og inn i snølanskapet. Det var en slik dag da snøkrystallene hang på bjørketrærne og tunge puter av snø dekte grantrærne i det fjerne. Det glitret i snøen fra billyktene og måneskinnet.

Når de svingte av på veien opp til lokalet sto det fakler og spraket og viste vei. Vi sto alle på innsiden av døren, musestille og ventet.

Når de kommer ut av bilen åpner vi døren og møter de med bobler og smell»fyrverkeri». Det blir klemming, kos, gratulasjoner og tårer. Lysene dempes, levende lys lyser opp og stemningen settes rundt et firkantet bord dekket slik at alle kan se alle. En ring, en ring av familie og nærhet, slik alle føler seg i jubilantes selskap, som del av en stor ring.

I det andre rommet i lokalet er bordet dekket av tegnesaker, leker og spill, tjukkasen er redd på med laken, puter og pledd, barnas domene, de skal føle seg hjemme, her kan de gjøre som de vil. De er alltid velkomne.

Maten inntas, høne i karri, jubilantes signaturrett. Så må det jo være overraskelser. Det er marimbaspilling, dansing og slide med intervju av ungene  på storskjerm. Hva er egentlig en bestemor? og hva er en oldemor? latter, glede og gullkorn fra barnemunn. Det er allsang og blomsterhav, mer tårer – gledestårer, og masse latter. Masse taler og masse kaker.

Ikke minst er det massevis av hjertevarme og kjærlighet. En magisk dag og en perfekt avslutning på året

 

Published On: mars 21st, 2012 / Categories: Bilder, Bryllup, Høytid, Jubileum, Store dager, Tips & Triks / Tags: , , , , , , , /