Snart fyller svigermor 50 år. Det må så klart feires, og jeg får lov å være med å planlegge. Jubilaten ønsker å ha familien nærme, og ha en nær og intim feiring med nærmeste familie. Min mann fyller 30 et par dager før den planlagte festen, så etter jubilantenes ønske skal det feires sammen.

utsikten fra hytta til jubilanten. Et sted som er veldig viktig for familien, og som er inspirasjon for festen

Jubilanten ønsker seg aktiviteter, sosialt lag, god mat og drikke gjerne over noen dager.

Festen er 31 Mars og 1 April. Og nå får du en mulighet til å følge meg i planleggingen frem mot dagen

Hun sendte meg sitt utkast til invitasjonen og den så slik ut

Jeg brukte invitasjonen som inspirasjon og brukte materialet til en limeric, som vi så brukte som invitasjon.

Kjære du

30 + 50 skal feires
til Sjåmoen følget geleides,
Med latter og sang
aking dagen lang
høy koshlifaktor beregnes

Bring med deg litt drikke og mat
først bålet så over på fat
Vi koser oss sammen,
en kaffe på trammen?
så trekker vi inn for litt mat

På kvelden vi vil gratulere
og så våre gjester servere
et festelig lag,
en koshli dag
der familiekos vil florere.

Vi ønsker store og små velkomne til en helg med høy «koshlifaktor», ta på tjukkgenser, ullhåsan og bli med

Klem fra Hilde og Ørjan, Bjørn-Tore og Karianne

Min tanke er at familien samles til en klassisk, men alikevel atypisk påskefest.

Jeg lar meg inspirere av at det er Palmehelg, og at skileik står i fokus. Jeg tenker på turtema, ullsokker, ullgenser, skinnfell og tykke pledd. Bål som knitrer, pølser på pinner. Jeg tenker kaffe på svartkjele, kokse, trefat og trebestikk. Striesekk, appelsiner, stjerneanis, kanel og karamell. Hvite blomster og røkt laks.

Og bordkortene. De er inspirert av denne påskeklassikeren

CC BY-NC-SA 2.0 - Vickhys

 

Jeg vil legge ut flere innlegg av hvordan jeg går frem når jeg planlegger, dette er første stadiet, og viser rimelig bra hvordan det fungerer. Jeg snakker med jubilanten, prøver å forstå alle detaljer og ønsker som vedkommende sitter på og så spinner jeg på det. Invitasjonen er en rimelig grei pekepinn på hvordan jeg jobber.

Følg med for flere bilder, fler planleggingstips og selvfølgelig hvordan helgen ble!