IKKE vær det! Det ordner seg!

Men det er klart, jeg lager et eget innlegg om dette, så det er jo noe jeg vil formidle.

Under finner du noen av mine beste tips, for turen opp kirkegulvet.

stolene til brudeparet/forlovere er vinklet slik at man ser alle fire veldig godt, og ikke bare personen nærmest gjestene.

Det er alltid lurt å visualisere og om mulig øve på forhånd. Det vil bidra til at følelsene kan få komme litt og løpe litt, så man lettere håndterer de, og ikke strigråter oppover på dagen (som jeg gjorde da jeg øvde på det første gang). Det kan å ta vekk nervene. Hva om jeg går for fort? Hva om jeg snubler? Hva om jeg faller over dørterskelen? Hva om jeg kommer frem til alteret så tidlig at vi må stå der å glo i tre minutter?

Øv helst med musikken og gjerne med et skjørt som tilsvarer brudekjolen din, feks underskjørtet. Gå i takt, kjenn på det, kjenn hvor du er i musikken når du kommer frem. Er det en dørterskel her? er det en kul på teppet? ok, sånn går jeg, dette kjennes bra ut!

Mine beste tips for en god inngang

1. Få noen til å LUKKE ytterdøren bak deg! (om du kun skal følge ett tips så er det dette.)

Lyset vil alltid være mye skarpere utenfor, enn inne i kirken. Kirkerommet er i seg selv et relativt vanskelig rom å ta bilde i, fotografer må holde kameraet veldig stille og alikevel ha en «høyere iso» enn på vanlige bilder med godt lys, eller tilført lyskilde. Dette fører enkelt forklart til at bildene vil bli mer kornete når de forstørres. Bevegelse bidrar også til mer uklare bilder. Kort fortalt, åpen dør bak deg fører til to ting. Mørke bilder, slik at brud og følge mest ser ut som en skygge eller siluett på en helt «overeksponert» bakgrunn. Åpen dør vil og gi bakgrunnstøy på bildet, slik at man fort kan se på vaskebøtta, barnevogna, eller jakkehaugen i våpenrommet i stedet for på bruden som skrider inn. Bildet vil mest sannsynlig bli mer uskarpt enn nødvendig. dette kan forhindres med bruk av blitz, men det er ikke nødvendigvis mer flatterende, for det gir ofte både røde øyne, og et glattere mer skinnende utseende som kan forandre på fargene. OG det er heller ikke anbefalt å ta bilder med blitz. I hvertfall er det så fotografene jeg jobber med forteller meg.

2. Få helst to personer til å åpne mellomdøren for deg (og sjekk at de begge er åpne og lett kan åpnes og lukkes på forhånd)

Det ser best ut om en person tar hver sin dør (om det er doble dører) og åpner de samtidig. Hvor mange bilder er det ikke hvor kirketjeneren åpner en dør, og så sitter andre fast, før han bøyer seg ned over bruden for å åpne pluggen i gulvet, krabber rundt bruden for så å åpne den andre døren?

De åpner, du/dere trer inn og de lukkes bak dere.

3. Rett deg opp i ryggen og senk brudebuketten

Vær stolt av deg selv, du er vakker, og i dag er ingen vakrere enn deg. Dette er ditt øyeblikk, løft ryggen, hodet og nyt øyeblikket. Ved å senke buketten til et sted mellom midjen og hoftene vil du se lengre og slankere ut og fasongen din vil virke mest flatterende, om det er noe som er viktig for deg. I tillegg vil folk kunne se ansiktet ditt og detaljene på brystet og i smykkene dine.

4. Stå i ro i 5 sekunder

Som sagt så er lyset i kirken sjelden bra, det er lettere med en lukket dør som bakgrunn. Er det noen som er kamerakyndige tilstede, vil ha stilt inn lyset etter døren allerede. Ved å stå stille i 5 sekunder, rekker du å nyte øyeblikket, trekke pusten dypt og ikke minst, få flotte skarpe bilder som kan være minner som varer livet ut av et av de mest adrenalinfylte øyeblikkene i livet.

5. Gå rolig

Gå mye roligere enn du tror. Dette er èn gang i livet. Gulvet er kortere enn du tror og sangen er mye lengre.

6. Ta deg tid når du kommer til alteret

Ofte blir bruden fulgt av sin far, evt annen person som er viktig i brudens liv. Tradisjonellt blir bruden «gitt» fra denne personen til brudgommen. Tenk gjennom dette på forhånd. Vil vi ha dette? skal vi gjøre det med håndtrykk? en klem? skal jeg gi min far en klem før jeg går med min brudgom? Hvordan skal jeg holde min mann siste biten? Og det dere velger, bruk tiden, sangen har sikkert 1,5 minutter igjen og dere har ca ti sekunder å gå.

7. Vit hvor du skal stå og når du skal sette deg

Når du kommer fram sitter tradisjonellt brudeparet på hver sin side og ser mot hverandre. Man står til sangen er ferdi

g. Presten gir gjerne et tegn til at man kan sette seg. Om du har forlover eller foreldre med deg oppe ved alteret, pass på at du sitter ytterst, dvs nærmest gjestene og lengst fra presten. Ellers blir bildene fra vielsen av forloveren din og litt av deg skjult bak vedkommende.

 

 

 

Published On: mars 19th, 2012 / Categories: Bryllup, Tips & Triks / Tags: , , , , , /