Det er artig å utfordre seg selv litt på budsjett. Jeg skulle ikke bruke mer enn 400 og få ut så mye som mulig. Og nei, det gjelder ikke å sette en blomst i en vase, eller glass. Det må være ordentlige buketter eller oppsatser.

 

Jeg kjøpte følgende

1 brett mose 100,-

1 pakke med miks grønt, 1 lærblad, 30 stilker bjørnegress og tre ruskus 40,-

1 hvit begonia 40,-

1 stor blå hortensia 120,-

1 pakke mixpack 80,-

totalt 380 kr.

Jeg brukte fat og skåler som jeg hadde tilgjengelig. Normalt sett ville jeg brukt oasis, men med stramt budsjett og blodpris på 50 kr for en kubbe oasis så droppet jeg det. Jeg dynket kjøkkenpapir i vann og bygget disse i ønsket form. Dette gjør levetiden kortere, og man må følge med ofte, og passe på at blomstene får vann.

Hortensia trenger MASSE vann. Om den daffer litt, ta de ut, snitt de, og putt de i varmt vann på et kaldt sted en stund. Dette kan gjentas i et par runder om nødvendig og så sett de tilbake på plass.

1. Hovedoppsatsen er laget på et stort fat med grei dybde, puten av vått papir er dekket av mose og derett er blomstene stukket nedi, bjørnegress over

2. En altfor dyp peddikkurv, det er ikke optimalt, fordi det er vanskelig og få vann opp til toppen der blomstene sitter, men det var den jeg hadde for hånden. Fremgangsmåten er lik som forrige oppsats. Den ble veldig stor og lekker, og her kan man pynte med feks påskekyllinger eller egg om man vil ha påsketema.

3. En liten skål ca 30×15. Samme fremgangsmåte, også denne med bjørnegress.

4. Siste lagde jeg som en snittblomstbukett. Og stjal en flamingo fra potteplanten

Jeg kunne laget 1 oppsats til av det jeg hadde igjen, evt tre om jeg ikke hadde laget en snittblomstbukett, så man kunne enda fått mer ut av det. Jeg valgte å heller lage 4 jeg ble ordentlig fornøyd med.