Våren er i anmarsj og butikken bugner av tulipaner. De er utrolig vakre. Ikke minst er de velig rimelige for tiden. Den store buketten på kjøkkenbenken min kunne endelig komme i vase når ungene var lagt for kvelden.

Du kan gjøre mye mer enn å putte tulipanene i vase, de tåler å bli bøyd på, og er ganske ettergivende så lenge de får vann.

Husk å snitt tulipanene rett av ca 1 cm eller så over enden. Vask vasen eller bollen godt. Ikke bruk sukker i vannet. Husk at tulipanene drikker med hele stilken så vær gjerne sparsom på vannet om du vil beholde fasongen, men etterfyll ofte.

Jo kaldere og mindre vann de får jo senre vokser og strekker de seg. Jeg personlig liker dette med tulipanene, måten de virkelig lever sitt liv til fulle. Strekker seg, vokser, springer ut, bøyer hodet og blir til en stor klokke. Jeg synes nesten at de er på sitt vakreste når de er helt utsprunget. Og selv når de visner og tørker har de en egen sjarm. En rose som henger med hodet kaster jeg, mens en tulipan får stå. Lenge!

Kjøpt mange, de er billige, så om du ikke tror du trenger så mange, så lag flere oppsatser. Du kan jo pynte både salongbord, kjøkkenbord, spisebord, gang, bad og soverom.

Denne gangen valgte jeg en stor rund bolle på stett og et lite «kremmerhus» på høyt stett. Jeg helte litt vann i bollen stakk stilken i vannet og bøyde blomsten langs innsiden av bollen så blomsterhodet «hvilte» på kanten av bollen. Slik gjorde jeg i begge vasene. Deretter fikk de siste rosene i den visne blomsterbuketten min få litt nytt liv. Kuttet av de fineste rosene og lot de flyte i vannet. Pyntet deretter med trollhassel og kongler. Om du finner gåsunger, er det en fantastisk kombinasjon. Du kan og bruke, fjær, sløyfer og flytelys om du ønsker det. Gress, grønt og bregner er bare bra. Tør å være litt «rotete» i oppsettet, la blomstene få bestemme litt selv.

Jeg ble veldig fornøyd og under ser du både fremgangsmåte og resultat

 

Published On: mars 15th, 2012 / Categories: Bilder, Blomsterarbeider, Bryllup, Høytid, Tips & Triks / Tags: , , , , , /