Denne fellesferiebursdagen skulle feires dagens før et bryllup i nærmeste slekt. Et bryllup jeg i tillegg hadde en stor del av planlegging og gjennomføring på. Dermed legges lista deretter når bursdagen skal arrangeres.

Hvordan lage en minneverdig bursdagsfering på en liten plass, uten annet enn en matbutikk, på en stressende førbryllupsdag?

Inviterte; 36

Deltagende; ca 45

Budsjett; 1000 – 1500

Stedet var på location for innlosjeringa til bryllupsfølge, en liten plass som heter Velfjorden utenfor Brønnøysund på helgelandskysten. Vi leide et gammelt vakkert hus, men plass til hele storfamilien, til sammen bodde vi 20 mennesker i huset og i husene rundt ytterligere 16 stykker.

Bursdagen ble feiret sammen, så det var min sønn som ble tre og min niese som ble 2, som skulle feires denne dagen.

Alle var informert på forhånd, men det ble ikke sendt invitasjoner utover muntlig invitasjon og informasjon via sms.

Temaet ble holdt enkelt og siden vi hadde skjærgården rundt oss på alle kanter, storfamilien var samlet og sommerværet. Markblomster og Skjærgård ble temaet.

Jeg kunne ikke forberede stort da jeg hele dagen før og natten jobbet med bryllupet. Store deler av Fredag gikk med til å dekke og pynte lokalet så jeg begynte med forberedelser ca 2 timer før festen skulle starte. Det eneste jeg gjorde før, var å lage sukkerbrødet.

Dette året valgte vi å følge pølsefest tradisjonen i familien vår. Det er enkelt og godt. En annen grunn er, fordi vi var to mammaer som skulle dele på bursdagen.

Men pølser er mer enn lompe og ketchup. Det er utvalg pølsesorter på markedet, og det er ikke vanskelig å lage pølser selv heller. Har man grill tilgjengelig, eller stekepanner, kan man virkelig lage en spennende matopplevelse. Jeg er vel langt over gjennomsnittet optatt av å lage ting unikt. Dermed begrenser jeg meg selvfølgelig i  samrabeid med andre uten samme ønske eller behov.

Vi lagde forskjellige relishvarianter, både paprika og agurkbaser. Vi hadde forskjellige typer løk, tomater, senneper og tilbehør.

Vi dekket ikke bord, men brukte uteområdet. Vi la ut piknikpledd på det grønne gresset og det var en rekke utebord og stoler, som vi benyttet.

Glass, fat og bestikk fra gallekjøkkenet, satt vi på buffet. Den var på den store mursteinstrappa opp til kjøkkeninngangen.

Vi plukket en del markblomster vi satt på bordene og buffeten.

Når det gjelder kake hadde min sønn et sterkt ønske om ”rosakake”. Det er en familietradisjon på min side, for jeg får alltid og har alltid fått, rosa kake på bursdagen min. Den lille prinsessa som ble to, var strålende fornøyd med valget.

Jeg lagde sukkerbrød som base og dette delte jeg i tre lag pr etasje og kaken sukke være i to etasjer. Sukkerbrødet dekte jeg med hjemmelaget jordbærsyltetøy, friske bringebær og mascarponekrem. Kaken ble dekket av rosa krem, friske jordbær og marsmelows. Og fem lys så klart. To rosa og tre grønne.

Festen fungerte som et åpent hus. Folk kom og gikk. Det kom mange vi ikke kjente også men som var familie av brudgommen, som vi leide husene av. Vi samlet alle når maten ble servert, under gaveoppakkingene som bursdagsbarna gjorde på hvert sitt piknikpledd etter tur, med massiv hjelp fra de andre barna. Vi samlet oss igjen til bursdagssang og lysblåsing, kaker og kaffe. Vi gikk barbeinte i gresset, ungene lekte på tunet, noen fisket fra bryggen, ruslet på stranda, voksne tok en kaffe i solsteika og hele festen ble som en deilig sommersøndag, med de som betyr mest her i livet, familien.

BUDSJETT

1000-1500 kr. Pengene ble brukt slik

mat; 400,-

mineralvann; 300,-

total 700,-

dekor, lys, dekketøy og alt hadde vi i huset. Blomster plukket vi gratis. Så dette ble en rimelig bursdag.

Published On: mars 14th, 2012 / Categories: Barnebursdag, Bilder / Tags: , , , /